Jordvarme giver stor gevinst i det lange løb

Hvem vil ikke gerne spare penge? Det kan nemt lade sig gøre, ved at få installeret jordvarme i dag!

Hvad er jordvarme?

Der er en del arbejde forbundet med at etablere jordvarme. Men det er dog ikke mere besværligt, end at det ofte er al arbejdet værd. Er du i gang med at bygge nyt, er det meget nemt at installere det i forbindelse med byggeri! Du kan også sagtens få det installeret, selvom du ikke er i gang med at bygge. Dertil er det nemt at vedligeholde – du skal maksimum rense filter en gang om året. Nemt!

Jordvarmeanlæg kan sagtens installeres ved ældre huse, og stadig give gevinst. Firmaer reklamerer med at du kan spare op til 70% på det samlede energiforbrug, når du har tjent jordvarmen hjem. At tjene jordvarmen hjem tager ikke mange år, så selvom det kan koste en del at få installeret et jordvarmeanlæg, vil du inden for overskuelig tid have tjent det hjem igen.

Hvad kræver det?

Det kræver at du har omkring 300m2 jord, for at kunne dække varmebehovet i et alm hus. Hvis ikke du har plads nok, kan du få gravet slangerne i lodret eller skråt, hvis der er undergrund til det, men dette vil koste lidt mere. En fuld installation vil koste omtrent 100.000 kr. Men dette beløb vil som sagt blive tjent ind igen.

Udover at spare penge på at få et sådan anlæg installeret, vil du også helt automatisk spare på miljøet, da jordvarme ikke kun giver gevinst i pengepungen, men også på energiforbruget, da den udnytter den varme, jorden har. Jordens varme ligger ca. en meter nede, og det betyder ikke noget for dig, om det er vinter eller sommer, da laget stadig vil være der, selvom jordens overflade er frossen. Du kan altså udnytte naturen til at få varme i hus og vand. Husk at søge tilladelse ved din kommune – og så er det bare i gang!

Yderligere information kan du finde på varmepumpeoversigten.dk i deres yderst informative artikel om jordvarme, som du finder her: http://varmepumpeoversigten.dk/jordvarmeanlaeg/.

Leave a Reply