Onkel Poul og solen

Min onkel Poul driver et ganske stort rugeri på den landbrugsejendom, hvor han har boet hele sit liv, og som han arvede efter sin far. Jeg har altid nydt at se den pinlige orden og renlighed, der er på hans ejendom, og han har da også i tidens løb modtaget flere hædersbevisninger for sin drift af rugeriet.

Han producerer flere millioner kyllinger hvert år, og både inden udklækningen og bagefter bliver æg og kyllinger serviceret med god varme fra det enorme hav af varmelamper, som hænger i den store rugehal. Men det koster kassen i elforbrug, har onkel Poul ofte fortalt.

Da jeg besøgte ham forleden dag fortalte han, at han nu ville investere i et stort solcelleanlæg for selv at producere så meget strøm som muligt. Han har regnet ud, at det vil være en givtig investering. Ved et gennemsnitligt antal solskinstimer pr. år kan sådan nogle solceller producere så meget strøm, at hans besparelse i elforbrug fuldt ud opvejer både forrentning og afdrag på den nødvendige investering. Og når det nødvendige lån til anlægget så er betalt ud om 10 år, ejer han selv hele anlægget og kan for alvor begynde at score en gevinst.

Onkel Poul fortalte begejstret om sit projekt, som meget snart skal sættes i gang. Sådan et anlæg giver et bedre afkast i forhold til den investerede kapital end en vindmølle, og det er jo lige så miljøvenligt, fortalte han. Så næste gang, jeg besøger ham, vil jeg nok se en masse solpaneler på taget. Han anbefaler i øvrigt dem her: http://www.le.dk/

Disclaimer

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *