Billig børneguitar?

Der er flere grunde til, at musik skal prioriteres højt i vores hverdag: Musik er ikke kun noget, man hører på sin mobiltelefon, når man er på vej fra det ene sted til det andet. Det er noget, man selv kan skabe.
Det var meddelelsen, mit barn kom hjem med efter sin første uge i skolen. Hun er 5 år. Og jeg må sige, at jeg blev meget imponeret over visdommen i hendes udmelding til os under middagsbordet.

0. klasse

Min datter er kommet i 0. klasse for en lille måneds tid siden. Hun startede ikke i skolen på samme tid, som sine klasseelever, fordi vi var på rejse og først kom hjem i slutningen af januar.
Vi havde rejst rundt i Asien i 3 år, og vores barn er så at sige vokset op i Thailand. (Og Cambodia.)

Vi vendte snuden hjem, fordi min ’svigermor’ blev meget syg. Min kæreste blev bekymret og ked af det, så vi besluttede at afbryde vores nomadetilværelse for en tid, så han kan være sammen med hende, indtil vi ved, hvad der vil ske – og måske også efter det.

Derfor blev vores datter meldt ind på skolen her i området for et par måneders tid siden. Og nu er hun så godt i gang. Heldigvis har hun så mange indtryk og ting at fortælle om i skolen, at hun ikke er løbet ind i problemer. Hendes klassekammerater kan lide hende. Og hun kan lide dem. Og de leger og har det sjovt. Det er jeg glad for. Men hendes statement her i aftes gjorde indtryk på mig. Hun har aldrig vist særlige evner for sang og musik. Så, når hun lige pludseligt fortæller os, at musik skal prioriteres højt, så lytter vi.

Det skal være guitar!

Da jeg spurgte hende, om hun gerne vil spille på instrumenter, fik jeg prompte et svar om, at det vil hun gerne. ”Hvilket instrument?” Svaret var kort: ”Guitar!” OK. Ingen tvivl her. Selvsikker, lille dame.
Så i morgen tidlig, når jeg har fulgt hende i skole, så skal jeg på indkøb. Og det er ikke kun ovre i supermarkedets Bio-afdeling, jeg skal. Nej, jeg skal finde en billig børneguitar. Jeg ved ikke, hvad jeg helt præcist skal lede efter. Men jeg tænker, at jeg kan få et par tips nede i forretningen med musikinstrumenter. Det bliver mit første stop på min shopping tur. Jeg ved, hvor butikken er, men jeg ved ikke, hvordan jeg skal forklare dem, hvad det er, jeg leder efter. Så jeg håber virkeligt, at de ved, hvad jeg mener, når jeg siger god, billig børneguitar.
Og hvis de ikke forstår, hvad jeg mener, så må jeg sætte en annonce i lokalavisen: ”Børneguitar køb”, beskrivelse af, hvad jeg vil have, og hvor mange penge jeg tænker, at den må koste. Den behøver ikke at være kostbar. Og den behøver heller ikke at være splinterny. Bare den er god og laver fin klang, så min datter bliver glad.
Undervisningen, som hun vil få brug for, kommer ind på næste prioritetsliste. Ingen tvivl om det.

Disclaimer

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *