Tak til Peter

Kender du det der med, at et ungt menneske er i vildrede med, hvilken uddannelsesvej, der skal vælges? Sådan var det for min brors datter Sofie. Hun var ganske enkelt i vildrede med, hvilken vej i livet hun skulle vælge karrieremæssigt, men en oplevelse i en retssal ændrede på et par timer hele hendes fremtid. Måske jeg blot skulle fortælle dig historien med det samme?

Sofie afsluttede for flere år siden sin grundlæggende uddannelse, og næste skridt for hende var at læse på universitet til en længerevarende uddannelse. Men hun var totalt i tvivl om, hvilken vej hun skulle gå. Og den tvivl første hende – efter at have fået et råd om netop det – en formiddag i Retten i København for at være tilskuer. Hun valgte en sag, der involverede både skattesvig, mandatsvig og anden økonomisk kriminalitet. Hun kom ind i salen, netop som den ledende forsvarsadvokat tog ordet, og i løbet af få minutter var hun nærmest tryllebundet af det, der foregik.

Fantastisk forsvarsadvokat

I en pause ringede hun hjem til min bror, og han fortalte, at hun næsten stakåndet havde udbrudt: “Jeg har lige oplevet den mest fantastiske advokat som forsvarer i den sag, jeg overværer. Og jeg ved nu, at jeg vil læse jura”. Og sådan blev det faktisk for Sofie. Hun er idag i gang med sit fjerde år på studiet, og hun er om muligt endnu mere begejstret, end hun var tidligere. Og jeg har forstået, at hun også er dygtig. Måske er det på sin plads at kreditere den advokat, der i en håndevending ændrede Sofies rådvildhed til en nagelfast beslutning om selv at blive advokat?

Jeg ville egentlig bare dele historien med dig, for jeg synes, den er rigtigt god og lærerig. Ligesom det er både inspirerende og dejligt at læse om de mange mennesker, der har haft succes med en slankekur her.

Disclaimer

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *